Zp87


  Ο Χώρος έκφρασης Zp87 δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2011 από την Βαλεντίνη Σιόβα και τον Γιάννη Κωσταρή, με στόχο την άμεση επικοινωνία και τη δημιουργία προϋποθέσεων για ελεύθερη και πειραματική έκφραση μέσα από όλο το φάσμα των τεχνών.
   Ζητούμενο μας πέρα από αυτή καθεαυτή τη δημιουργία, είναι κυρίως ο επαναπροσδιορισμός των σχέσεων μέσα από την καλλιτεχνική διαδικασία αλλά και όλες τις επιμέρους δραστηριότητες μας, όπως οι παρουσιάσεις ή τα εργαστήρια που λειτουργούν στον χώρο.
O ήχος είναι ακουστικός, η δομή θεατρική και σταθερές μας προτεραιότητες η αμεσότητα και η διάδραση ανάμεσα στους θεατές και τους επί σκηνής δημιουργούς, οι κάθε λογής καλλιτεχνικές ζυμώσεις, καθώς και τα νέα πειραματικά καλλιτεχνικά εγχειρήματα απ' την Ελλάδα ή το εξωτερικό.
    






*Δρώμενα, Λόγος, Μουσική, Θέατρο.

*Σεμινάρια, εργαστήρια, μουσικές και θεατρικές πρόβες, διαλέξεις , βιβλιοπαρουσιάσεις

*performances,προβολές,live.

Πληροφορίες στο τηλ. 6980665404

https://www.facebook.com/pages/ZitaP87/271404649587166



Zp87-χώρος έκφρασης και πειραματισμού

























Fotos by Panos Karadimas




εργαστήρι υποκριτικής με τη Βαλεντίνη Σιόβα @ Zp87

Στρατόπεδα γυναικών

Σώματα και ψυχές γυναικών σε περιορισμό, ελεγχόμενα, φρουρούμενα μέσα σε ορατά και αόρατα στρατόπεδα. Από τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, τον πρόδρομο του θεάτρου ντοκουμέντο, εώς τα στραπόπεδα του εμφυλίου, μέχρι τα σημερινά στρατόπεδα προσφύγων, θα ερευνήσουμε όλα εκείνα τα εμβληματικά στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου οι γυναίκες υπέφεραν, βασανίστηκαν, αλλά και αντιστάθηκαν με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια και θα ανιχνεύσουμε κι όλα εκείνα τα πλαίσια που αν και δεν είναι εμφανή, ωστόσο αποτελούν πεδία εγκλεισμού.   Στο φετινό εργαστήρι, θα συνεχίσουμε τη θεματική που ανοίξαμε με το προηγούμενο εργαστήρι υποκριτικής και την παράσταση των Φράνκα Ράμε & Ντάριο Φο «Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία»,  για τους έμφυλους διαχωρισμούς, την ευαλωτότητα της γυναικείας ταυτότητας, αλλά και τον διαρκή αγώνα τους.

Αυτοσχεδιασμοί, ασκήσεις παρατηρητικότητας, συγκέντρωσης,  φαντασίας, φωνής, ρυθμού, εμπιστοσύνης, επικοινωνίας και συνεργασίας θα αποτελέσουν, όπως κάθε φορά, τα εργαλεία με τα οποία θα εργαστούμε για να οδηγηθούμε σε μια παράσταση που θα παρουσιαστεί και φέτος  τον Ιούνιο στη σκηνή του Zp87.

Το εργαστήρι είναι ανοιχτό σε όλα τα φύλα, επίσης είναι ευπρόσδεκτα άτομα με μουσικές γνώσεις.   

Κάθε Δευτέρα 8:00 μ.μ-10:00μ.μ.

Έναρξη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 8:00μ.μ.

πληροφορίες

fb: Valentini Siova

email: zita.p87@gmail.com

τηλ. επικοινωνίας 6972267317

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι το τέλος Οκτώβρη


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σπούδασε παιδαγωγικά και θέατρο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικής γραφής, κινηματογραφικού και τηλεοπτικού σεναρίου. Στην Αθήνα έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη στα θέατρα: Αμόρε, Πορεία, Πόρτα, οδού Κεφαλληνίας και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Στο Βερολίνο έχει συνεργαστεί με τη θεατρική ομάδα drame Berlin και το σκηνοθέτη Johannes von Westphalen.  Το 2011 δημιούργησε μαζί με τον Γιάννη Κωσταρή τον χώρο έκφρασης και τεχνών Zp87. Έχει σκηνοθετήσει τη μουσικοθεατρική παράσταση “Passport project” μια παράσταση για τη μετανάστευση, την παράσταση «Εθεάθην μισός» βασισμένη στην ομότιτλη ποιητική συλλογή του Γιάννη Κωσταρή από τις εκ. ΚΕΔΡΟΣ, την παράσταση με jazz μουσική «LOVE AFFAIR» - μια προσαρμογή της ιστορίας από το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ, όπου συμμετείχαν βοκαλίστες και μουσικοί της σύγχρονης jazz σκηνής. Έχει γράψει κι έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις για παιδιά «Στη χώρα του Αλλαζοτάν» βασισμένη στις Μεταμορφώσεις του Οβίδιου και «Ο Λαγός και η Χελώνα φόρεσαν μια παντελόνα» βασισμένη στο μύθο του Αισώπου, καθώς και τους στίχους των τραγουδιών τους. Με το εργαστήρι υποκριτικής του Zp87 στο οποίο διδάσκει τα τελευταία χρόνια, έχει παρουσιάσει το «Γραφείο Λογοκρισίας» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Γελώντας άγρια» του Christopher Durang, «Η φαλακρή τραγουδίστρια» του Ε. Ιονέσκο, ο «Σπιούνος» του Μπ. Μπρεχτ, «Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία» των Franca Rame & Dario Fo κ.α. Έχει κάνει θεατρικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς κι έχει επιμεληθεί αρκετές μουσικές παραστάσεις.






Ζωοδόχου Πηγής 87- Εξάρχεια
www.zita-p87.blogspot.com
zita.p87@gmail.com
fb: zita pi
fb page: https://www.facebook.com/pages/ZitaP87/271404649587166
tel.6980665404




Φίλοι μας, δείτε εδώ το κανάλι του Zp87 στο utube με πολλά βίντεο από τα live του χώρου:
https://www.youtube.com/channel/UCMdncFlHo--EMPaKKRYwIrA

Για απευθείας αναζήτηση στο google : Zita pi collective






Παραγωγές του  Zp87

Passport project 



        PASSPORT project 
"...γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ' τις πατρίδες..."

H μουσικοθεατρική παράσταση passport project παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Zp87 σε μια πρώτη μορφή το 2012.
Συνεχίστηκε με διαφορετική φόρμα από το 2013 ως το 2015.
Μια performance για την αναζήτηση της ανθρώπινης ελευθερίας και ταυτότητας μέσα από διασκευασμένα τραγούδια ,κείμενα και ιδιαίτερα ηχοτοπία.
Απ' την παράσταση πέρασαν πολλοί εξαιρετικοί καλλιτεχνες ως καλεσμένοι, δοκιμάστηκαν πολλά πειραματικά στοιχεία και μετα από 3 περίπου χρονια ολοκληρώθηκε ο κύκλος της

Τραγούδι - κείμενο - ερμηνεία: Γιάννης Κωσταρής
Ηλεκτρ.μπάσο, αναλογικά εφέ, loops, πιάνο: Απόστολος Καλτσάς
Σκηνοθεσία: Βαλεντίνη Σιόβα
Φιλική συμμετοχή (ηχογράφηση)-ney: Νίκος Παραουλάκης
Φωτογραφίες παράστασης: Πάνος Καραδήμας







ΕΘΕΑΘΗΝ ΜΙΣΟΣ/μια performance βασισμένη πάνω στην ομώνυμη ποιητική συλλογή, εκδ. Κέδρος

Η  ποιητική συλλογή εκδόθηκε το 2017 από τον Κέδρο και παρουσιάστηκε ως  performance-σκηνική σύνθεση, στο χώρο έκφρασης Zp87 από το 2017 ως το 2018

Ποίηση: Γιάννης Κωσταρής
Μελοποίηση ποιημάτων: Μιχάλης Καλογεράκης
Σχεδιασμός φώτων: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Δραματουργική σύνθεση, σκηνοθεσία, ερμηνεία: Βαλεντίνη Σιόβα, Γιάννης Κωσταρής

Φωτογραφίες, αφίσα, teaser: Πάτροκλος Σκαφίδας
Φωτογραφίες παράστασης,trailer: Πάνος Καραδήμας








Η μουσικοθεατρική ομάδα «Μαγικές Σουρικάτες» παρουσιάζει παραστάσεις φτιαγμένες για παιδιά από 4 ετών και άνω και ταξιδεύει σε σχολεία και χώρους όπου συχνάζουν παιδιά.

Οι «Μαγικές Σουρικάτες» δημιουργήθηκαν το 2014 με πρωτοβουλία της σκηνοθέτιδος Βαλεντίνης Σιόβα, μετά από την καλλιτεχνική συνεύρεση των μελών της στο χώρο έκφρασης Zp87 και παρουσιάζουν παραστάσεις φτιαγμένες για παιδιά από 4 ετών και άνω.
Με όχημα θεατρικές διασκευές αγαπημένων μύθων και ιστοριών που θέτουν ερωτήματα τα οποία απασχολούν τόσο τα παιδιά, όσο και τους ενήλικες, οι παραστάσεις μέσα από το θέατρο και τη ζωντανή μουσική γίνονται αφορμή για ψυχαγωγία, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες αλλά και εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά.

Η Β.Σιοβα έγραψε και σκηνοθέτησε ,από το 2014 ως το 2018, τα έργα για παιδιά:
"Στη χώρα του Αλλαζοτάν" και "Ο λαγός και η χελώνα φόρεσαν μια πανταλόνα" που παρουσιάστηκαν σε διάφορους θεατρικούς χώρους και ταξίδεψαν σε πολλά σχολεία της Αττικής









LOGOS Zp87: